Ihmiset kahlaavat ja tanssivat vedessä festareilla Oulussa.

Oulu

Oulun upea tapahtumakattaus – tapahtumia joka lähtöön

kohde

Festarit, musiikkitapahtumat, kesäteatterit ja sympaattiset kulttuurikarkelot – onpa ollut ikävä. Nyt pidetään sormet sekä varpaat ristissä ja kaivetaan pölyttyneet festarivälineet varovasti vintiltä. Oulun seudulla odottaa nimittäin iso nippu mielenkiintoisia ja monipuolisia tapahtumia ympäri vuoden. On upeita keikkoja, jännittävää urheilua, sykähdyttäviä kulttuuritapahtumia, ihmisiä yhdistäviä festareita ja paljon muuta.

Oulun valinta vuoden 2026 Euroopan kulttuuripääkaupungiksi ja oululaisen Blind Channelin Euroviisumenestys – tuplasti aihetta kansanjuhlaan! Sitä on luvassa 8.8. Varjo Piknikissä Oulun Kuusisaaressa. Tätä ennen urbaani musiikki ja kulttuuri valtaavat Kuusisaaren Varjofestivaaleilla 6.–7.8.

Elokuinen Oulu on muutenkin täynnä tapahtumia. Metallimusiikin pääkaupunkiin rantautuva uusi metallifestari North Of Hell (13.–14.8.) sekä heinäkuun lopun Qstock laittavat nupit kaakkoon ja kädet kohti loppukesän taivasta. Festaritunnelmaan on helppo hypätä vaikka kauppareissulla, kun tunnelmalliset ja lähes viikottaiset Puistopiknikit pyörähtävät käyntiin ympäri Oulua. Oulun kesään kuuluvat myös kotiseutupäivät, totta kai. Tarjolla on monipuolista ja oululaisuutta korostavaa ohjelmaa. 

Tapahtumia riittää myös kaamoksen keskelle, kuten vuoden pimeimpänä aikana juhlittavat Lumo-valofestivaalit.