Naantali

Yhdistä Naantali ja saaristo – yhdistä polkupyörä ja Pieni Rengastie

kohde

Saariston Pieni Rengastie on saaristomatkailun metsämansikka: se sisältää kosolti saariston parhautta tiivistettynä reilun sadan kilometrin matkalle, jopa viikonloppuun mahtuvaksi paketiksi.

Ehdotus irtiotoksi: Ota tukikohta Naantalista, vaikka pienestä b&b-paikasta vanhasta kaupungista. Nauti puutaloidyllistä, Kuparivuoren näkymistä ja Rakkaudenpolun tunnelmista. Syö hyvin ja nuku mankeloiduissa lakanoissa. Ota sitten fillari ja pyörähdä Rengastielle.

Pienen Rengastien varrella näet merellistä luontoa ja saaristolaiskyliä. Tuon tuosta matkaa rytmittää silta tai lossiyhteys, ja Rengastien reunalla reitti vie Seilin kautta. Saari tunnetaan eriskummallisesta historiastaan spitaalisten ja muiden hyljittyjen karkotussaarena. 

Pienen Rengastien voi kiertää joko myötä- tai vastapäivään, oikeastaan ainoa ennakkosuunnittelua vaativa asia on yhteysalusten ja omien aikataulujen yhteensovittaminen. Naantali–Turku-etapin voi puksutella myös tunnelmallisella Höyrylaiva s/s Ukkopekalla, jolle pyörän saa veloituksetta kyytiin.