Purjeveneitä Ruissalon Pursiseuran satamassa.

Turku

Turun Pursiseuran ravintola Maininki – tuttu Netflixin Restaurants on the edge -sarjasta

kohde

Talvella 2020 turkulaiset hieraisivat silmiään, kun Netflix julkaisi uuden tuotantokauden Restaurants on the edge -sarjasta. Yhden jakson tähtenä oli vanha kunnon Turun Pursiseuran ravintola, jonka uudet omistajat halusivat paikalle uutta tuulta purjeisiin.

Sitä saatiin. Nyt pursiseuran ravintola Maininki palvelee kaikkia, joille maistuu hyvä ruoka nostalgisessa miljöössä, Alex Nyströmin piirtämässä paviljongissa vuodelta 1917. Rakennus valmistui alunperin pankinjohtaja Grotenfeltin huvilaksi ja toimi 1920-luvulla myös – oho! – vesilentoasemana. 

Poikkea siis Pursiseuralle syömään, jäätelölle tai kahville. Paikalle pääset niin tietä pitkin kuin omalla veneelläkin, samoin Jokitaxilla  Turun keskustasta. 13.–15.8. on Airisto Regatta, ja muutakin mukavaa tapahtumaa voit löytää aktiivisena ja avoimena urheiluseurana tunnetun Turun Pursiseuran sivuilta.

PS. Pursiseuran läheltä löytyy myös Saaronniemen Saukkojen tunnelmallinen sauna. Yleinen sauna lämpiää monta kertaa viikossa ympäri vuoden, ja myös uimiseen on mahdollisuus niin kesällä kuin talvellakin.