Porin pitkän saaristotien maisemat avautuvat merelle ja lukuisiin saariin.

Pori

Merellinen road trip Porin saaristomaisemiin

kohde

Veikeä road trip pitkin Porin saaristoteitä on läpimaistelu Selkämeren parhaita nähtävyyksiä ja paikkoja, joissa et ole välttämättä vielä käynyt. Tässä tulee valmis reittisuunnitelma, jonka hurauttaa läpi päivässä.

Yyteri – Klassikkobiitsille ekana, totta kai. Seikkailun makuun pääsee retkeilyreiteillä keskellä mäntymetsiä ja luontotorneja. Pitäkää ruokatauko Virkistyshotelli Yyterin ravintoloissa ja ihailkaa merinäköalaa.

Kallo – Pienellä ja kallioisella majakkasaarella voi pusutella kullan kanssa, voimaantua tyrskyjen syleilyssä ja ihailla auringonnousuja ja -laskuja. 

Reposaari – Idyllinen puutaloalue ja tarunhohtoista tutkittavaa: Reposaaren kirkko, historiallinen Linnakepuisto ja Takarannan rantaviiva kalliokaiverruksineen. Vinkki! Kesäisin löytyy opastettuja kävelyretkiä. Myös hyvä ravintolavalikoima.

Reposaaresta saaristotie vie eteenpäin Oodeen, Revaskerin, Lynaskerin ja Kuuttokarin saarien kautta. Tien varrelta löytyy useampi pysähtymispaikka – kuvien ottamiselle ja eväiden syömiseen, tietenkin. 

Ahlainen – Porin pohjoisimmassa kaupunginosassa odottaa pieni ja idyllinen kylä puutaloineen. Suunnatkaa kirkonkylälle fiilistelemään tai Kitukoskelle retkeilemään. Leiripaikalla voi grillata omia eväitä. 

Kurkkaa reittikartta ja kaikki nähtävyydet kohdelinkistä. Mikäli muuten autolle tai pyörälle kaipaa vaihtoehtoa, lähisaariin pääsee tutustumaan myös veneretkillä.