Skeittaava tyttö Pohjolan rengastien reitillä Oulun Hailuodossa.

Pohjolan rengastie vie Oulun seudun meri-, metsä-, tunturi- ja kaupunkimaisemiin

kohde

Ei ole salaisuus, että Suomen luonto pullistelee monipuolisuudellaan. Mutta kuinka haukata helposti mahdollisimman suuri pala parhaita maisemia? 

Oulun seudulla on tähän resepti: Pohjolan rengastie, jonka varrella maisemat vilisevät yhdeksän matkailualueen läpi. Lähes 900 kilometrin reitti kuljettaa kaupunkimaisemasta tuntureille sekä metsien läpi aina avomerelle saakka. 

16 suurjokea, Suomen eteläisin tunturialue, Perämeren rannikko ja sen hiekkaisen hurmaavat rannat, lintubongareiden paratiisi, jääkauden jäljet ja huimat jäkäläkankaat – ihan vain muutama maistiainen Pohjolan rengastien helmistä. Ota alle auto, polku- tai moottoripyörä, julkiset välineet tai jalat. Reittiä voi nimittäin maistella myös pienemmissä paloissa, vaikka patikoiden tai päiväretkeillen. Tutuiksi tulevat Oulun kaupunki ja lähiluonto, Syöte, Rokua Geopark, Kalajoki, Raahe, Liminka, Kempele, Ii ja Hailuoto.

Vinkki: vilkaise Oulun Elämysten olohuoneen tarjonta ja yhdistä rengastiehen vaikka opastettu kalastusretki Rokuanjärvelle, alamäkipyöräilyn tutustumiskurssi Syötteen BikeParkiin tai lähde päiväretkelle Oulusta rengastien upeisiin kohteisiin.