Kanervanummi Jurmon saarella ulkosaaristossa.

Parainen

Koe ulkosaaristo – hyppää yhteysalus Balduriin Nauvon Pärnäisistä

kohde

Baldur kuulostaa joltain hobittien kaverilta, mutta on oikeasti yhteysalus saaristossa. Tarunhohtoisen nimensä laiva on saanut muinaiselta viikinkijumalalta, jonka erikoisalaa olivat mm. kesäaurinko ja anteeksianto.

Älä hämmenny, vaan hyppää Baldurin kyytiin Nauvon Pärnäisistä ja aloita matka kohti ulkosaaristoa ja Utötä. Maailman kauneinta saaristoa halkova reitti vie Nötön ja Aspön kyläidyllien kautta kanervanummien Jurmoon ja edelleen entisenä armeijan tukikohtana tunnettuun Utöön. Siellä astelet ulkosaariston uloimmalla asutulla saarella, jonka kalliorannoilta meri aukeaa yhtä rannattomana kuin kesyttömänäkin. Utö on unelma niin valokuvaajille kuin lintubongareillekin – ja kaikille romantikoille.

Matkan voit tehdä kerralla tai hypellä matkanvarren saarilla, joilta löytyy myös majoitusta ja muita palveluja. Hyviä vaihtoehtoja aitoa saaristolaistunnelmaa etsiville tarjoavat myös Brännskär ja Björkholm.  

P.S. Ulkosaaristo on ihana kaikkina vuodenaikoina. Ehkä teet kesäreissun lisäksi retken myös saariston värikkääseen syksyyn? Ulkosaaristoon pääsee myös muilla kulkuneuvoilla, kurkkaa vaihtoehtoja linkin takaa.