Tyttö istuu laiturilla Paraisissa ja uittaa meressä haavia.

Parainen

Saariston lapset paljasjalkapolulla ja muissa Paraisten perhekohteissa

kohde

Mitä pienempi on itse, sitä suuremman vaikutuksen saaristo tekee. Saarten takana on aina lisää saaria, eikä kimmeltävä meri väsy uimisesta yhtään! 

Yli 40 000 saaren ja luodon lisäksi Saaristomeren alueella on paljon myös lasten ja lapsiperheiden iloksi varta vasten tehtyjä juttuja. Esimerkiksi paljasjalkapolku Korppoossa ja Nauvo-Auvon polku Nauvossa tarjoavat yllätyksiä luonnon helmassa. Vähän pitempi polku on Pyhän Olavin merireitti. Se on saaristoa halkova vanha pyhiinvaellusreitti, jota voi sopivan matkan tepastella pienilläkin jaloilla.  

Jos olet huomannut tenavissa tutkijan taipumuksia, tuo heidät Saaristokeskus Korpoströmin Junnulabraan. Siellä tutkitaan merta ja sen eliöitä keräten samalla leimoja tutkijapassiin.   

Saaristokaupunki Paraisilla lapsia kiinnostavat erityisesti keskuspuiston lähes loputtomat leikki- ja touhumahdollisuudet ja pari erityistä museota. Paraisten kotiseutumuseo esittelee havainnollisesti ja hauskasti elämää ennen vanhaan. Avolouhos Gruvan ja Paraisten Teollisuusmuseo puolestaan tarjoavat jännittävän matkan kiven historiaan.