Näyttelijä Petri Rajala seisoo Louhisaaren kartanolinnan portailla Askaisissa.

Naantali, Masku

C.G.E. Mannerheim palaa Louhisaaren kartanoon vaikuttavan monologiesityksen muodossa

kohde

Louhisaaren kartanolinna Askaisissa ei ole mikään salaisuus, mutta se on paikka, jota väitämme piileväksi helmeksi. Puolen tunnin ajomatkan päässä Naantalista sijaitseva kartano tihkuu mennyttä maailmaa, kummituksia ja draamaa – ja on tunnettu myös draamallisista kierroksista, joilla teatteri herättää vanhan miljöön henkiin.

Syyskuussa 2021 Louhisaareen laskeutuu marsalkka Mannerheim, joka tosielämässäkin syntyi kartanossa 1867. Näyttelijä Petri Rajalan esittämä monologi imaisee yleisön marraskuun 6. päivään vuonna 1944. Hävityn sodan jälkeen asemastaan syvästi huolestunut marsalkka odottaa lapsuudenkodissaan kyytiä ja pelkää valvontakomission tuloa käyden samalla läpi siihenastisen elämänsä vaiheita.   

Katso kirjailija Roope Lipastin kirjoittaman monologin esitysajat linkistä ja varaa liput pikana – esitykset ovat tosi suosittuja. Jos et pääse mestoille Mannerheimin kanssa, älä lannistu. Kesäaikaan yleisölle avoin Louhisaari on lumoava myös museona, jonka puutarhassa voi yhä bongata Mannerheimin leikkimökin.