Nainen istuu Lehmonkärjen saunan laiturilla katsellen Päijänteelle pyyhe päällään.

Matka maalle – tee löylyretki tuhansien saunojen maahan

kohde

Suomalainen saunakulttuuri tekee uutta tulemista urbaanin sosiaalisen saunomisen paluun ja mitä erilaisimpien spesiaalisaunojen myötä. Mitä jos liittäisit myös kotimaanlomaan paikalliset löylyt ja ehkä vielä majoittuisit paikan päällä, pienen perheyrityksen huomassa?

Tässä muutama persoonallinen sauna-sample eri puolilta Suomea:

Kievarin Rantapirtin saunabonanza käsittää mm. maailman ensimmäisen tynnyrisaunan keskellä keskisuomalaista erämetsää. Oi! Majoittua täällä voi vaikka mökissä, ja lautaselle laskeutuu usein riistaa.  

LappeanLohen savusauna Vanha rakennus Tornio-Muoniojoen varressa oli joskus koko kylän yhteinen sauna. Kiukaalta kihahtavat historian ihanat löylyt. 

Iloranta Hauholla lupaa mummolameininkiä, lähiruokaa ja ihanat rantasaunat matalalla hiekkarannalla. Lapsiperheiden suosikki siis.

Lehmonkärki Päijänteen rannalla Asikkalassa yhdistää tasokkaaseen lomakylään niin 100-vuotiaan savusaunan, Vertti Kiven suunnitteleman designsaunan kuin iglusaunankin. Tämähän on pakko nähdä ihan omin silmin! 

PS. Matkamaalle.fi tarjoaa mökki- ja maatilamajoitusta kaikkialta Suomesta ja kerää yhdelle sivustolle paljon muutakin kivaa ja kiinnostavaa kotimaasta. Tutustu ja varaa oma matkasi maalle!