Koristeellinen lasi-ikkuna Villa Kuuvan verannalla.

Ruissalo, Turku

Kuuvannokka – kukkia, kirppismeininkiä ja Villa Kuuva, jossa Aleksanteri lll kävi mehulla

kohde

Kuuvannokka on se niemi Ruissalon saarella, joka kurottelee kauimmaksi Airiston selälle. Lähde sinne luontopolkuja pitkin – herkulliset eväät nappaat vaikka kuuvankauniista Villa Kuuvasta

Villa Kuuva on Ruissalon pitsihuviloista vanhimpia, valmistunut 1850. Vuosituhannen vaihteessa kauniisti entisöity talokaunotar toimii eläväisenä ja tapahtumarikkaana kesäkahvilana, jossa pääsee tutustumaan turkulaisen huvilakulttuurin erityispiirteisiin myös sisätiloissa. Sisältä löytyy myös ihana käsityö- ja taideteollisuusmyymälä.  

Kuuvantien lopussa, lammasaitausten vieressä, on myös Lehmuksen alla – vanha maatalo ja uusi kukkadiggarin keidas, jossa muutama vuosi sitten kuvattiin lastenelokuva Onneli, Anneli ja nukutuskello. Samalla kun poikkeat ostamassa kesän kauneimman avomaan leikkokukkakimpun, kannattaa antaa löydöille mahdollisuus poikkeamalla vintillä toimivalla pienellä kirpputorilla.

Kuuvaan pääsee vaikka vesibussilla: ota fillari mukaan ja polje perille Ruissalon Kansanpuiston pysäkiltä. Maata pitkin osa bussi numero 8:n vuoroista koukkaa Kuuvan kautta kesällä.