Kivinen Bengtskärin majakka paljaan kallioisella luodolla.

Kemiönsaari

Tsaarilla on saari, se lomasaari on – eli tervetuloa Kemiönsaaren luonto- ja kultturitärppien pariin

kohde

Aloitetaan arvoituksella: Mikä saari on 3000 saarta?

Oikea vastaus: Kemiönsaari. Se on yhtä aikaa 3000 saaren saaristokunta ja kunnan pääsaaren nimi. Kemiönsaari kuuluu Saaristomeren kansallispuistoon, jonka rikkaassa luonnossa voit bongata niin merikotkan kuin merikaalinkin.

Upporikasta on Kemiönsaaren anti myös kulttuurimielessä. Merialueen eteläkärjessä on Bengtskär, jonka 115-vuotias jugendmajakka on Pohjoismaiden korkein. Lännen suunnalla ulommainen asuttu saari on Örö, jossa näet mm. entisen Venäjän keisarikunnan suurimman tykin. Rosalan viikinkikeskuksessa tutustut tarinoihin saaristossa tuhat vuotta sitten vaikuttaneista viikingeistä. 

Nykyisin myös ylisöpöstä Farmors Cafésta tunnetulla Högsåran saarella olet kesäparatiisissa, jota rakastivat myös keisari Aleksanteri lll ja tsaaritar Maria Feodorovna. Matkalla Högsåran lautalle kannattaa katsastaa myös self-made-mesenaatti Amos Andersonin hulppea kartano Söderlångvik.  

Mutta hei, Kemiönsaari ei ole pelkkä kesäparatiisi – syksy tuo saaristoon ihan oman tunnelmansa. Etsi mieluinen majoitus linkistä ja tule kun parhaiten sopii!