Mikä yhdistää vapauden ja vastuullisuuden? No, sehän on junaloma!

Kotimaanreissu onnistuu mainiosti myös ilman autoa. Suuntaa kohti kotimaan matkailuhelmiä junalla ja löydä matkan varrelta vapaus. Lue lisää ja lähde radalle.

Ikuisuudelta tuntuneen kotoilun jälkeen moni kaipaa tulevalta kesältä vapautta. Vapautta mennä ja tulla, vaihtaa maisemaa ja seikkailla. 

Seikkailut tehdään tänäkin kesänä kotimaassa, ja sehän sopii. Suomi on täynnä upeita syitä matkustaa – ja myös upeita tapoja matkustaa. Juna on monipuolinen reissukaveri, joka mahdollistaa monenlaisia seikkailuja ja vie kohti kotimaan matkailuhelmiä. 

100 syytä matkailla Suomessa kesän 2021 yhteistyökumppani on VR. Vastuullinen matkailu on yksi 100 syytä matkailla Suomessa -kampanjan pääteemoista, joten yhteistyö vihreämmän kotimaanmatkailun puolesta liputtavan VR:n kanssa osuu täydellisesti yhteen. Niin, ja löytyyhän radan varrelta vähintään 100 syytä kotimaan matkailuun – ja itse junakin on oiva syy lähteä matkaan.

Ikinä ei tiedä, millaisia elämyksiä kätkeytyy vaihtuviin maisemiin ja niille asemille, joilla ei ehkä aiemmin ole tullut jäätyä pois kyydistä. Valitse matkan varrelle Suomen parhaimmat uimarannat, kiinnostavimmat kansalliset kaupunkipuistot, jylhimmät kansallismaisemat tai idyllisimmät kaupungit. 

Vinkki: Jokaisen 100 syytä -kohteen yhteydestä löydät kätevästi tiedon, mikä on kohdetta lähin juna-asema. 

Junamatkustus tuo lisää mahdollisuuksia

Juna ei suinkaan rajoita reissaamista, vaan tuo lisää mahdollisuuksia. Kulje junalla koko matka tai yhdistä se muihin matkustustapoihin. Asemalta voi taittaa loppumatkan vuokra-autolla, bussilla tai miksei vaikka veneelläkin. VR:n yöjunien kyydissä kulkee mukavasti myös oma auto. 

Todellinen seikkailija ennakoi ja ottaa junaan mukaan myös polkupyörän. Mahdollisuuksia perillä avautuu vieläkin enemmän, kun fillari on mukana omasta takaa. Täältä tullaan kaupunkikierrokset ja kansallispuistot! 

Lomalippu – koko Suomi yhdellä lipulla

Kesän odotetuin juttu on Lomalippu, joka löytyy VR Matkalla -sovelluksesta. Lomalippu on joustava ja henkilökohtainen junalippu, joka mahdollistaa matkustamisen koko Suomessa. Lomalipun vaihtoehtoina on 5, 7 tai 9 päivän voimassaolo, jonka aikana voit matkustaa rajattomasti millä tahansa reitillä kotimaassa. 

Loma alkaa jo junassa

Juna on loistava vaihtoehto etenkin niille, jotka kaipaavat matkustamiselta helppoutta. Junalla matkustamisen parhauksiin kuuluukin ehdottomasti se, että lomafiilis alkaa jo matkalla eikä vasta perillä kohteessa. Rentoutumiselle ja yhdessäololle jää enemmän aikaa, kun ei tarvitse vahdata reittiohjeita, seurata liikennettä tai puristaa rattia. Matkustamisen mukavuudesta nauttivat junan kyydissä myös perheen pienimmät ja lemmikit.

Vinkki: Ekstramukavuutta matkalle? Valitse paikka Ekstra-luokasta.

Choo-choo turvallisuus

Näinä aikoina matkustamiseen voi liittyä paljon epävarmuutta, mutta junamatkustamisen turvallisuudesta ei onneksi tarvitse murehtia. VR:n junissa on toteutettu jo yli sata turvallisuustoimenpidettä, joilla junamatkustamisesta pyritään tekemään mahdollisimman riskitöntä. 

Kuluta rataverkostoa, älä ilmastoa

Junalla kotimaassa matkustaminen on vastuullinen ja ympäristöystävällinen valinta. Kun matkustat junalla, meillä kaikilla on maailmaa nähtävänä ja matkattavana huomennakin. Junista 95 % kulkee uusiutuvalla sähköllä ja VR kompensoi loput 5 %. Jokainen junamatkasi on siis täysin päästötön.

Sukella selaamaan inspiroivia kohteita junalomaan ja lähde valloittamaan Suomea raide kerrallaan!